• Ziua Automobiliștilor Militari

  A devenit o tradiție ca, în fiecare an, de ziua Mărțișorului, Armata Română să-i sărbătorească pe automobiliștii militari. Ziua de 1 martie nu a fost aleasă întâmplător pentru că, la aceeași dată, în anul 1917, prin Înaltul Decret nr. 245 al Regelui Ferdinand I, s-a înființat Regimentul de Tracțiune Automobilă, unitate care fusese înzestrată deja din 1908 cu 13 autoturisme Mercedes-Simplex pentru corpurile de armată și diviziile de infanterie.

 • Ziua Unirii Principatelor Române

  Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Ceremonia militară s-a desfășurat în această dimineață, începând cu ora 10.00, la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza (str. I.C. Brătianu, municipiul Pitești).

 • FLACĂRA CENTENARULUI UNIRII

  Marți, 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești , președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a aprins Flacăra Centenarului Marii Uniri. Astfel, sub egida “România de la Argeș ” în județul nostru au debutat manifestările dedicate aniversării a o sută de ani de la înfăptuirea momentului istoric al Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Centenarul Marii Uniri constituie pentru toți românii, dar în mod special pentru argeșeni, un moment de sărbătoare, dar și de cinstire a memoriei înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru țară.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

You are here

9 MAI - TRIPLĂ SEMNIFICAȚIE
Marţi, 10/05/2016

Autor: Cpt. Laura POPA

Luni, 9 Mai 2016, structurile militare din garnizoana Pitești in colaborare cu Prefectura Argeș, au organizat la "Monumentul Eroilor" de pe strada Crinului, ceremonia militara dedicata Zilei Independentei de Stat a Romaniei, Zilei Uniunii Europene si Zilei Victoriei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial.
In cadrul ceremoniei militare a avut loc oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți, apoi comandantul Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă "Mihai Viteazul" și al Garnizoanei Pitești, a sustinut un discurs despre importanța zilei de 9 Mai, în finalul căruia a tinut un moment de reculegere pentru militarii morţi în Afganistan. Ceremonia s-a încheiat cu depuneri de coroane si jerbe de flori pentru cinstirea memoriei eroilor neamului.
În cursul du­pă-amiezii, a fost programată ceremonia de arborare a drapelelor României şi Uniunii Europene, însă s-a amânat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Tag-uri: