• Ziua Unirii Principatelor Române

  Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Ceremonia militară s-a desfășurat în această dimineață, începând cu ora 10.00, la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza (str. I.C. Brătianu, municipiul Pitești).

 • FLACĂRA CENTENARULUI UNIRII

  Marți, 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești , președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a aprins Flacăra Centenarului Marii Uniri. Astfel, sub egida “România de la Argeș ” în județul nostru au debutat manifestările dedicate aniversării a o sută de ani de la înfăptuirea momentului istoric al Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Centenarul Marii Uniri constituie pentru toți românii, dar în mod special pentru argeșeni, un moment de sărbătoare, dar și de cinstire a memoriei înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru țară.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

You are here

JURĂMÂNT DE CREDINŢĂ LA ŞCOALA DE APLICAŢIE
Vineri, 04/11/2016

Autor: Cpt. Popa Laura

„Jur credinţă patriei mele, România!
Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii,
Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare!
Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”
Acesta a fost legământul rostit într-un glas, în această dimineață de 4 noiembrie 2016, pe platoul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă “Mihai Viteazul” din Piteşti, de către cei 91 soldaţi profesionişti.
La activitate au fost prezenţi părinţii şi rudele militarilor, precum şi numeroşi invitaţi, oficialităţi locale, cadre militare în rezervă, veterani de râzboi.
Unul dintre cele mai importante momente din tradiţia oricărei unităţi şi, fără îndoială, cel mai emoţionant din viaţa militarului, rămâne momentul depunerii jurământului militar, rostit în faţa lui Dumnezeu, a comandantului şi a părintelui care, cu sfială poate, îşi şterge o lacrimă de bucurie văzându-şi copilul plecat de acasă, devenit acum bărbat.
Sentimente deosebite trăite de toţi cei prezenţi la festivitate ne-au fost împărtăşite de unul din soldaţii care astăzi au depus jurământul, emoţionat de solemnitatea momentului şi de întâlnirea cu cei dragi, ne-a declarat:
Soldat Coca Eugen "Armata are un mare rol educativ, ne formează ca oameni. Comandanţii noştri au reuşit un adevărat spirit de echipă, sunt permanent alături de noi. Ştiu că, de azi înainte, responsabilităţile vor fi mult mai mari, dar privesc cu optimism spre viitor."