• Ziua Forțelor Terestre - 23 aprilie 2018

  În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre - categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.
  Cu acest prilej, Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul” în colaborare cu unitățile militare din garnizoană și în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș a organizat luni 23 aprilie 2018, între orele 10.00-15.00, la Muzeul Județean Argeș o expoziție de tehnică, armament, echipamente și efecte militare.

 • Ziua NATO

  Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO în engleză și OTAN în franceză și spaniolă) este o alianță politico-militară stabilită în 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington la 4 aprilie 1949. Actualmente cuprinde 29 de state din Europa și America de Nord.

 • Armata-o școală altfel!

  În perioada, 26-30 martie, între orele 9.00 și 13.00, în Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul ”, Pitești au fost prezenți elevi de la 15 unități de învățământ din județul Argeș, în cadrul proiectului „Armata - O Școală Altfel”, desfășurat de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

 • Ziua Automobiliștilor Militari

  A devenit o tradiție ca, în fiecare an, de ziua Mărțișorului, Armata Română să-i sărbătorească pe automobiliștii militari. Ziua de 1 martie nu a fost aleasă întâmplător pentru că, la aceeași dată, în anul 1917, prin Înaltul Decret nr. 245 al Regelui Ferdinand I, s-a înființat Regimentul de Tracțiune Automobilă, unitate care fusese înzestrată deja din 1908 cu 13 autoturisme Mercedes-Simplex pentru corpurile de armată și diviziile de infanterie.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

You are here

Ziua Națională a României - 2016
Joi, 01/12/2016

Autor: Cpt. Laura POPA

LA MULȚI ANI! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

În urmă cu 98 de ani, prin Hotărârea Marii Adunări Naționale la Alba Iulia, se înfăptuia Statul Național Unitar Român. 1 Decembrie 1918, se înscrie de atunci ca un moment hotărâtor în istoria neamului nostru, care a îndeplinit pentru totdeauna năzuința românilor de a trăi liberi, uniți, demni și în bună înțelegere cu vecinii lor. Ziua Națională, este un prilej de cinstire a memoriei tuturor românilor care și-au dat viața pentru țară, pentru statul național independent, unitar, român... este un prilej de mare bucurie că suntem români.
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, Garnizoana Pitești, în colaborare cu autorităţile publice locale, a organizat şi desfăşurat joi, 1 decembrie 2016 o serie de activităţi specifice:
- între orele 09.00-09.30, la Cimitirul Eroilor (str. Stadionului), o ceremonie militară publică cu depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori;
- între orele 09.30-10.15, pe Bulevardul Victoriei, o paradă militară cu efective şi tehnică aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Serviciului Român de Informații şi ale Poliţiei Locale.
- între orele 13.00-13.40, pe Bulevardul Dacia, la Monumentul Eroilor din Mioveni, o ceremonie militară publică cu depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori.