• Ziua Unirii Principatelor Române

  Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Ceremonia militară s-a desfășurat în această dimineață, începând cu ora 10.00, la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza (str. I.C. Brătianu, municipiul Pitești).

 • FLACĂRA CENTENARULUI UNIRII

  Marți, 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești , președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a aprins Flacăra Centenarului Marii Uniri. Astfel, sub egida “România de la Argeș ” în județul nostru au debutat manifestările dedicate aniversării a o sută de ani de la înfăptuirea momentului istoric al Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Centenarul Marii Uniri constituie pentru toți românii, dar în mod special pentru argeșeni, un moment de sărbătoare, dar și de cinstire a memoriei înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru țară.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

You are here

Ziua Națională a României - 2016
Joi, 01/12/2016

Autor: Cpt. Laura POPA

LA MULȚI ANI! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

În urmă cu 98 de ani, prin Hotărârea Marii Adunări Naționale la Alba Iulia, se înfăptuia Statul Național Unitar Român. 1 Decembrie 1918, se înscrie de atunci ca un moment hotărâtor în istoria neamului nostru, care a îndeplinit pentru totdeauna năzuința românilor de a trăi liberi, uniți, demni și în bună înțelegere cu vecinii lor. Ziua Națională, este un prilej de cinstire a memoriei tuturor românilor care și-au dat viața pentru țară, pentru statul național independent, unitar, român... este un prilej de mare bucurie că suntem români.
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, Garnizoana Pitești, în colaborare cu autorităţile publice locale, a organizat şi desfăşurat joi, 1 decembrie 2016 o serie de activităţi specifice:
- între orele 09.00-09.30, la Cimitirul Eroilor (str. Stadionului), o ceremonie militară publică cu depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori;
- între orele 09.30-10.15, pe Bulevardul Victoriei, o paradă militară cu efective şi tehnică aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Serviciului Român de Informații şi ale Poliţiei Locale.
- între orele 13.00-13.40, pe Bulevardul Dacia, la Monumentul Eroilor din Mioveni, o ceremonie militară publică cu depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori.