• Ziua Forțelor Terestre - 23 aprilie 2018

  În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre - categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.
  Cu acest prilej, Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul” în colaborare cu unitățile militare din garnizoană și în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș a organizat luni 23 aprilie 2018, între orele 10.00-15.00, la Muzeul Județean Argeș o expoziție de tehnică, armament, echipamente și efecte militare.

 • Ziua NATO

  Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO în engleză și OTAN în franceză și spaniolă) este o alianță politico-militară stabilită în 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington la 4 aprilie 1949. Actualmente cuprinde 29 de state din Europa și America de Nord.

 • Armata-o școală altfel!

  În perioada, 26-30 martie, între orele 9.00 și 13.00, în Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul ”, Pitești au fost prezenți elevi de la 15 unități de învățământ din județul Argeș, în cadrul proiectului „Armata - O Școală Altfel”, desfășurat de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

 • Ziua Automobiliștilor Militari

  A devenit o tradiție ca, în fiecare an, de ziua Mărțișorului, Armata Română să-i sărbătorească pe automobiliștii militari. Ziua de 1 martie nu a fost aleasă întâmplător pentru că, la aceeași dată, în anul 1917, prin Înaltul Decret nr. 245 al Regelui Ferdinand I, s-a înființat Regimentul de Tracțiune Automobilă, unitate care fusese înzestrată deja din 1908 cu 13 autoturisme Mercedes-Simplex pentru corpurile de armată și diviziile de infanterie.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

You are here

Comandanți noi la unitățile din subordinea Școlii de Aplicație
Joi, 15/06/2017

Autor: Cpt. Laura POPA

Un nou comandant la Baza de Instruire pentru Vânători de Munte
În prezenţa comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă ,,Mihai Viteazul", colonel Marian Bae şi a colonelului Ştefan Mihalcea, comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte s-a executat activitatea de predare-primire a comenzii unităţii între locotenent-colonel Emanoil Enie, împuternicit la comanda unităţii până la această dată şi locotenent-colonel Cezar Popa, noul comandant.

Centrul de Instruire pentru ISR, parașutiști, Op.Sp. și JTAC “Gl.mr. Grigore Baștan” din Buzău, în prezența comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă ,,Mihai Viteazul", colonel Marian Bae a avut loc ceremonia de numire in funția de comandant a locotenent-colonelului Teodorescu Alexandru. Acesta fiind împuternicit la comanda unității până până la data numirii în funcție.

De asemenea și locotenentului-colonel Marius Bumbac i-a fost citit ordinul de numire în funcția de comandant la Batalionul 1 Instrucție Olt din Caracal de comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă ,,Mihai Viteazul", colonel Marian Bae.