• Ziua Unirii Principatelor Române

  Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Ceremonia militară s-a desfășurat în această dimineață, începând cu ora 10.00, la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza (str. I.C. Brătianu, municipiul Pitești).

 • FLACĂRA CENTENARULUI UNIRII

  Marți, 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești , președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a aprins Flacăra Centenarului Marii Uniri. Astfel, sub egida “România de la Argeș ” în județul nostru au debutat manifestările dedicate aniversării a o sută de ani de la înfăptuirea momentului istoric al Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Centenarul Marii Uniri constituie pentru toți românii, dar în mod special pentru argeșeni, un moment de sărbătoare, dar și de cinstire a memoriei înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru țară.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

You are here

Comandanți noi la unitățile din subordinea Școlii de Aplicație
Joi, 15/06/2017

Autor: Cpt. Laura POPA

Un nou comandant la Baza de Instruire pentru Vânători de Munte
În prezenţa comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă ,,Mihai Viteazul", colonel Marian Bae şi a colonelului Ştefan Mihalcea, comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte s-a executat activitatea de predare-primire a comenzii unităţii între locotenent-colonel Emanoil Enie, împuternicit la comanda unităţii până la această dată şi locotenent-colonel Cezar Popa, noul comandant.

Centrul de Instruire pentru ISR, parașutiști, Op.Sp. și JTAC “Gl.mr. Grigore Baștan” din Buzău, în prezența comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă ,,Mihai Viteazul", colonel Marian Bae a avut loc ceremonia de numire in funția de comandant a locotenent-colonelului Teodorescu Alexandru. Acesta fiind împuternicit la comanda unității până până la data numirii în funcție.

De asemenea și locotenentului-colonel Marius Bumbac i-a fost citit ordinul de numire în funcția de comandant la Batalionul 1 Instrucție Olt din Caracal de comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă ,,Mihai Viteazul", colonel Marian Bae.