• Ziua Unirii Principatelor Române

  Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Ceremonia militară s-a desfășurat în această dimineață, începând cu ora 10.00, la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza (str. I.C. Brătianu, municipiul Pitești).

 • FLACĂRA CENTENARULUI UNIRII

  Marți, 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești , președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a aprins Flacăra Centenarului Marii Uniri. Astfel, sub egida “România de la Argeș ” în județul nostru au debutat manifestările dedicate aniversării a o sută de ani de la înfăptuirea momentului istoric al Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Centenarul Marii Uniri constituie pentru toți românii, dar în mod special pentru argeșeni, un moment de sărbătoare, dar și de cinstire a memoriei înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru țară.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

You are here

Delegație americană în vizită la Școala de Aplicație
Joi, 10/08/2017

Autor: Cpt. Laura POPA

Joi, 10 august, la Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă "Mihai Viteazul" din Pitești, a avut loc vizita şefului Gărzii Naţionale a statului Alabama (ALNG), generalul-maior Sheryl Gordon, insoțit de comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, generalul de brigadă Daniel PETRESCU. Pe parcursul discuțiilor avute, domnul colonel Marian BAE, comandantul școlii, a prezentat rolul și locul instituției în cadrul Forțelor Terestre, precum și aspecte ale pregătirii în comun. Tot cu această ocazie, vizitatorilor li s-a prezentat instituţia, sălile de specialitate şi baza logistică şi didactică utilizată în pregătirea tanchiştilor şi automobiliştilor.

*****
Pe 7august, oaspetele american s-a întâlnit la sediul M.Ap.N. cu ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.
Vizita delegaţiei americane reprezintă prima întâlnire dintre noul şef al Gărzii Naţionale a statului Alabama, recent numit în funcţie, şi conducerea Ministerului Apărării Naționale.