• ROMÂNIA, DE ZIUA TA, ARMATA ÎȚI PREZINTĂ ONORUL!

  În urmă cu 99 de ani, prin hotărârea Marii Adunări Naționale, întrunită la Alba Iulia, se înfăptuia statul național unitar român.
  1 DECEMBRIE 1918 se înscrie, de-atunci, ca un moment hotărâtor în istoria neamului nostru, care a împlinit, pentru totdeauna, năzuința românilor de a trăi liberi, uniți, demni și în bună înțelegere cu vecinii lor, este simbolul peren al unității naționale, al reconcilierii și slăvirii eroilor care au luptat pentru reîntregire.

 • Ziua Națională a României - 2016

  LA MULȚI ANI! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

 • JURĂMÂNT DE CREDINŢĂ LA ŞCOALA DE APLICAŢIE

  „Jur credinţă patriei mele, România!
  Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii,
  Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare!
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”
  Acesta a fost legământul rostit într-un glas, în această dimineață de 4 noiembrie 2016, pe platoul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă “Mihai Viteazul” din Piteşti, de către cei 91 soldaţi profesionişti.
  La activitate au fost prezenţi părinţii şi rudele militarilor, precum şi numeroşi invitaţi, oficialităţi locale, cadre militare în rezervă, veterani de râzboi.

 • ZIUA TANCHISTILOR- 01 AUGUST 2016

  La mulţi ani, dragi tanchişti români!
  Ziua de 01 august 1919 are semnificaţii deosebite pentru tanchiştii români, fiind data la care se constituia primul batalion de care de luptă, moment ce marchează începuturile istoriei acestei arme în Armata Română.
  Cu acest prilej, luni 01 August, cu începere de la ora 08.30, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul" din Piteşti au avut loc manifestări prilejuite de împlinirea a 97 de ani de la înfiinţarea armei tancuri.

 • Armata Română - tradiție și modernitate

  La Muzeul Județean Argeș, vineri, 22 aprilie, între orele 9.00-16.00. a avut loc o manifestare cu tema "Armata română - tradiție și modernitate", organizată cu sprijinul uniților din Garnizoana Pitești, unde au fost expuse echipamente și tehnică militară, armament nou si vechi, echipamente de transmisiuni și de protecție chimică.

You are here

Delegație americană în vizită la Școala de Aplicație
Joi, 10/08/2017

Autor: Cpt. Laura POPA

Joi, 10 august, la Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă "Mihai Viteazul" din Pitești, a avut loc vizita şefului Gărzii Naţionale a statului Alabama (ALNG), generalul-maior Sheryl Gordon, insoțit de comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, generalul de brigadă Daniel PETRESCU. Pe parcursul discuțiilor avute, domnul colonel Marian BAE, comandantul școlii, a prezentat rolul și locul instituției în cadrul Forțelor Terestre, precum și aspecte ale pregătirii în comun. Tot cu această ocazie, vizitatorilor li s-a prezentat instituţia, sălile de specialitate şi baza logistică şi didactică utilizată în pregătirea tanchiştilor şi automobiliştilor.

*****
Pe 7august, oaspetele american s-a întâlnit la sediul M.Ap.N. cu ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.
Vizita delegaţiei americane reprezintă prima întâlnire dintre noul şef al Gărzii Naţionale a statului Alabama, recent numit în funcţie, şi conducerea Ministerului Apărării Naționale.