• Ziua Unirii Principatelor Române

  Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Ceremonia militară s-a desfășurat în această dimineață, începând cu ora 10.00, la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza (str. I.C. Brătianu, municipiul Pitești).

 • FLACĂRA CENTENARULUI UNIRII

  Marți, 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești , președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a aprins Flacăra Centenarului Marii Uniri. Astfel, sub egida “România de la Argeș ” în județul nostru au debutat manifestările dedicate aniversării a o sută de ani de la înfăptuirea momentului istoric al Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Centenarul Marii Uniri constituie pentru toți românii, dar în mod special pentru argeșeni, un moment de sărbătoare, dar și de cinstire a memoriei înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru țară.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

You are here

Deschiderea anului de invatamant 2017-2018
Luni, 02/10/2017

Autor: Cpt. Popa Laura

Astăzi, la început de octombrie, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul", a avut loc festivitatea de deschidere a unui nou an de instruire, eveniment solemn, care marchează opţiunea fermă pentru cariera militară.
La eveniment, au participat domnul colonel Corneliu-Dorin Pleşcan, locţiitorul şefului Direcţiei Instrucţie şi Doctrină din cadrul Statului Major General, domnul colonel ing. Paul Bădicu – şef birou învăţămînt universitar şi preuniversitar din Statul major al Forţelor Terestre, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai cadrelor militare active, în rezervă şi în retragere din garnizoana Piteşti.
Comandantul şcolii, domnul colonel Marian Bae a evidenţiat că Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul", prin formarea luptătorului şi specialistului militar competent, cu o înaltă educaţie morală şi civică este în măsura să asigure realizarea unui management militar competitiv şi funcţional, contribuind astfel la realizarea idealului educaţional militar.
La rândul său, domnul colonel Corneliu-Dorin Pleşcan a adresat celor prezenţi mulţumirile conducerii Statului Major General pentru modul exemplar cu care unitatea şi-a îndeplinit obiectivele în anul anterior, exprimîndu-şi convingerea că exigenţa şi excelenţa vor constitui şi în viitor principalele repere ale şcolii.
Festivităţi similare au avut loc în toate şcolile de aplicaţie şi în academiile militare ale categoriilor de forţe din Ministerul Apărării.