• ROMÂNIA, DE ZIUA TA, ARMATA ÎȚI PREZINTĂ ONORUL!

  În urmă cu 99 de ani, prin hotărârea Marii Adunări Naționale, întrunită la Alba Iulia, se înfăptuia statul național unitar român.
  1 DECEMBRIE 1918 se înscrie, de-atunci, ca un moment hotărâtor în istoria neamului nostru, care a împlinit, pentru totdeauna, năzuința românilor de a trăi liberi, uniți, demni și în bună înțelegere cu vecinii lor, este simbolul peren al unității naționale, al reconcilierii și slăvirii eroilor care au luptat pentru reîntregire.

 • Ziua Națională a României - 2016

  LA MULȚI ANI! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

 • JURĂMÂNT DE CREDINŢĂ LA ŞCOALA DE APLICAŢIE

  „Jur credinţă patriei mele, România!
  Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii,
  Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare!
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”
  Acesta a fost legământul rostit într-un glas, în această dimineață de 4 noiembrie 2016, pe platoul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă “Mihai Viteazul” din Piteşti, de către cei 91 soldaţi profesionişti.
  La activitate au fost prezenţi părinţii şi rudele militarilor, precum şi numeroşi invitaţi, oficialităţi locale, cadre militare în rezervă, veterani de râzboi.

 • ZIUA TANCHISTILOR- 01 AUGUST 2016

  La mulţi ani, dragi tanchişti români!
  Ziua de 01 august 1919 are semnificaţii deosebite pentru tanchiştii români, fiind data la care se constituia primul batalion de care de luptă, moment ce marchează începuturile istoriei acestei arme în Armata Română.
  Cu acest prilej, luni 01 August, cu începere de la ora 08.30, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul" din Piteşti au avut loc manifestări prilejuite de împlinirea a 97 de ani de la înfiinţarea armei tancuri.

 • Armata Română - tradiție și modernitate

  La Muzeul Județean Argeș, vineri, 22 aprilie, între orele 9.00-16.00. a avut loc o manifestare cu tema "Armata română - tradiție și modernitate", organizată cu sprijinul uniților din Garnizoana Pitești, unde au fost expuse echipamente și tehnică militară, armament nou si vechi, echipamente de transmisiuni și de protecție chimică.

You are here

Deschiderea anului de invatamant 2017-2018
Luni, 02/10/2017

Autor: Cpt. Popa Laura

Astăzi, la început de octombrie, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul", a avut loc festivitatea de deschidere a unui nou an de instruire, eveniment solemn, care marchează opţiunea fermă pentru cariera militară.
La eveniment, au participat domnul colonel Corneliu-Dorin Pleşcan, locţiitorul şefului Direcţiei Instrucţie şi Doctrină din cadrul Statului Major General, domnul colonel ing. Paul Bădicu – şef birou învăţămînt universitar şi preuniversitar din Statul major al Forţelor Terestre, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai cadrelor militare active, în rezervă şi în retragere din garnizoana Piteşti.
Comandantul şcolii, domnul colonel Marian Bae a evidenţiat că Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul", prin formarea luptătorului şi specialistului militar competent, cu o înaltă educaţie morală şi civică este în măsura să asigure realizarea unui management militar competitiv şi funcţional, contribuind astfel la realizarea idealului educaţional militar.
La rândul său, domnul colonel Corneliu-Dorin Pleşcan a adresat celor prezenţi mulţumirile conducerii Statului Major General pentru modul exemplar cu care unitatea şi-a îndeplinit obiectivele în anul anterior, exprimîndu-şi convingerea că exigenţa şi excelenţa vor constitui şi în viitor principalele repere ale şcolii.
Festivităţi similare au avut loc în toate şcolile de aplicaţie şi în academiile militare ale categoriilor de forţe din Ministerul Apărării.