• Ziua Forțelor Terestre - 23 aprilie 2018

  În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre - categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.
  Cu acest prilej, Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul” în colaborare cu unitățile militare din garnizoană și în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș a organizat luni 23 aprilie 2018, între orele 10.00-15.00, la Muzeul Județean Argeș o expoziție de tehnică, armament, echipamente și efecte militare.

 • Ziua NATO

  Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO în engleză și OTAN în franceză și spaniolă) este o alianță politico-militară stabilită în 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington la 4 aprilie 1949. Actualmente cuprinde 29 de state din Europa și America de Nord.

 • Armata-o școală altfel!

  În perioada, 26-30 martie, între orele 9.00 și 13.00, în Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul ”, Pitești au fost prezenți elevi de la 15 unități de învățământ din județul Argeș, în cadrul proiectului „Armata - O Școală Altfel”, desfășurat de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

 • Ziua Automobiliștilor Militari

  A devenit o tradiție ca, în fiecare an, de ziua Mărțișorului, Armata Română să-i sărbătorească pe automobiliștii militari. Ziua de 1 martie nu a fost aleasă întâmplător pentru că, la aceeași dată, în anul 1917, prin Înaltul Decret nr. 245 al Regelui Ferdinand I, s-a înființat Regimentul de Tracțiune Automobilă, unitate care fusese înzestrată deja din 1908 cu 13 autoturisme Mercedes-Simplex pentru corpurile de armată și diviziile de infanterie.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

You are here

Deschiderea anului de invatamant 2017-2018
Luni, 02/10/2017

Autor: Cpt. Popa Laura

Astăzi, la început de octombrie, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul", a avut loc festivitatea de deschidere a unui nou an de instruire, eveniment solemn, care marchează opţiunea fermă pentru cariera militară.
La eveniment, au participat domnul colonel Corneliu-Dorin Pleşcan, locţiitorul şefului Direcţiei Instrucţie şi Doctrină din cadrul Statului Major General, domnul colonel ing. Paul Bădicu – şef birou învăţămînt universitar şi preuniversitar din Statul major al Forţelor Terestre, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai cadrelor militare active, în rezervă şi în retragere din garnizoana Piteşti.
Comandantul şcolii, domnul colonel Marian Bae a evidenţiat că Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul", prin formarea luptătorului şi specialistului militar competent, cu o înaltă educaţie morală şi civică este în măsura să asigure realizarea unui management militar competitiv şi funcţional, contribuind astfel la realizarea idealului educaţional militar.
La rândul său, domnul colonel Corneliu-Dorin Pleşcan a adresat celor prezenţi mulţumirile conducerii Statului Major General pentru modul exemplar cu care unitatea şi-a îndeplinit obiectivele în anul anterior, exprimîndu-şi convingerea că exigenţa şi excelenţa vor constitui şi în viitor principalele repere ale şcolii.
Festivităţi similare au avut loc în toate şcolile de aplicaţie şi în academiile militare ale categoriilor de forţe din Ministerul Apărării.