• Ziua Forțelor Terestre - 23 aprilie 2018

  În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre - categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.
  Cu acest prilej, Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul” în colaborare cu unitățile militare din garnizoană și în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș a organizat luni 23 aprilie 2018, între orele 10.00-15.00, la Muzeul Județean Argeș o expoziție de tehnică, armament, echipamente și efecte militare.

 • Ziua NATO

  Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO în engleză și OTAN în franceză și spaniolă) este o alianță politico-militară stabilită în 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington la 4 aprilie 1949. Actualmente cuprinde 29 de state din Europa și America de Nord.

 • Armata-o școală altfel!

  În perioada, 26-30 martie, între orele 9.00 și 13.00, în Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul ”, Pitești au fost prezenți elevi de la 15 unități de învățământ din județul Argeș, în cadrul proiectului „Armata - O Școală Altfel”, desfășurat de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

 • Ziua Automobiliștilor Militari

  A devenit o tradiție ca, în fiecare an, de ziua Mărțișorului, Armata Română să-i sărbătorească pe automobiliștii militari. Ziua de 1 martie nu a fost aleasă întâmplător pentru că, la aceeași dată, în anul 1917, prin Înaltul Decret nr. 245 al Regelui Ferdinand I, s-a înființat Regimentul de Tracțiune Automobilă, unitate care fusese înzestrată deja din 1908 cu 13 autoturisme Mercedes-Simplex pentru corpurile de armată și diviziile de infanterie.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

Insemnul heraldic

Însemnul heraldic al Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul” este parte componentă din însemnul heraldic militar al Armatei României.

       Figura centrală este Acvila cu aripile deschise şi capul spre dreapta, ţinând în cioc o cruce ortodoxă, iar în gheare „fulgerele lui Zeus”, care simbolizează puterea statală, siguranţa socială generată de putere şi curaj.

           Scutul, de formă triunghiulară, corespunzător eşalonului brigadă, este compus şi are câmpul împărţit în două partiţiuni.

          În cartierul din dreapta, de smalţ albastru, sunt reprezentate următoarele figuri heraldice: o carte deschisă, semnificând menirea instituţiei, de instruire şi educare a militarilor , înconjurată de patru stele de culoare albă, ce semnifică, pe de o parte, centrele de pregătire din subordinea şcolii, iar pe de altă parte, principalele etape de transformare pe care această instituţie de tradiţie a învăţământului militar românesc le-a parcurs în cei peste 50 ani de existenţă.

        În cartierul din stânga, de smalţ roşu, sunt reprezentate figuri heraldice din heraldică militară: un tun, simbolizând puterea de foc de care beneficiază unităţile pentru luptă, şi o sabie semnificând curajul, onoarea şi virtutea militară. În partea din faţă este reprezentat un scut, semnificând protecţia prin blindaj, în centrul căruia este reprezentată o cruce ce simbolizează, conform tradiţiei, sentimentele creştine, tradiţie şi continuitate, fiind elementul de legătură între trecut, prezent şi viitor.

         Cele două culori de pe fundalul scutului , albastru şi roşu, semnifică încredere şi loialitate, pe de  o parte, şi puterea militară, pe de altă parte, fiind culorile purtate de trupele de cavalerie, din rândul cărora au fost selecţionaţi militarii ce aveau să încadreze primele unităţi blindate.

 

În partea de jos este reprezentată o eşarfă, în interiorul căreia este inscripţionată denumirea unităţii: „ŞCOALA DE APLICAŢIE PENTRU UNITĂŢI DE LUPTĂ „MIHAI VITEAZUL”.