• Ziua Forțelor Terestre - 23 aprilie 2018

  În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre - categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.
  Cu acest prilej, Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul” în colaborare cu unitățile militare din garnizoană și în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș a organizat luni 23 aprilie 2018, între orele 10.00-15.00, la Muzeul Județean Argeș o expoziție de tehnică, armament, echipamente și efecte militare.

 • Ziua NATO

  Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO în engleză și OTAN în franceză și spaniolă) este o alianță politico-militară stabilită în 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington la 4 aprilie 1949. Actualmente cuprinde 29 de state din Europa și America de Nord.

 • Armata-o școală altfel!

  În perioada, 26-30 martie, între orele 9.00 și 13.00, în Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul ”, Pitești au fost prezenți elevi de la 15 unități de învățământ din județul Argeș, în cadrul proiectului „Armata - O Școală Altfel”, desfășurat de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

 • Ziua Automobiliștilor Militari

  A devenit o tradiție ca, în fiecare an, de ziua Mărțișorului, Armata Română să-i sărbătorească pe automobiliștii militari. Ziua de 1 martie nu a fost aleasă întâmplător pentru că, la aceeași dată, în anul 1917, prin Înaltul Decret nr. 245 al Regelui Ferdinand I, s-a înființat Regimentul de Tracțiune Automobilă, unitate care fusese înzestrată deja din 1908 cu 13 autoturisme Mercedes-Simplex pentru corpurile de armată și diviziile de infanterie.

 • Ceremonia Depunerii Jurământului Militar cu soldații profesioniști, seria noiembrie 2017.

  JURĂMÂNTUL MILITAR - LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
  “Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
  Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
  Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
  Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

Patrimoniu

            Monumentul Tanchiştilor Români a fost ridicat în memoria eroilor tanchişti ai Diviziei 1 Blindată şi Regimentului 2 care de luptă, căzuţi la datorie în cel   de-al doilea război mondial şi inaugurat la 1 august 1996, la împlinirea a 75 de ani de la apariţia armei tancuri în Armata României.

          Descrierea monumentului: Ctitor/finanţator: contribuţia militarilor tanchişti; autor: lucrare plastică Iulian Coruţ şi proiect arhitectură arh. Dumitru Teţu. Elemente de construcţie: fundaţie şi monumentul în sine; materiale şi tehnici de construcţie: beton, placaj de marmură; componente artistice: forţa şi măreţia tancului, capacitatea acestuia de a se deplasa pe orice teren, în zone greu accesibile, cu baraje şi distrugeri; dârzenia, curajul şi tenacitatea tanchiştilor, spiritul de jertfă şi voinţa de a învinge; dimensiuni: h – 11 m, l – 6m, L – 8m.

               Inscripţii: Înscrisul „Onoare Tanchiştilor Români”, însemnul heraldic al M.Ap.N. şi crucea ortodoxă.

Monumentul se află amplasat la intrarea în incinta Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul" Piteşti.