• ROMÂNIA, DE ZIUA TA, ARMATA ÎȚI PREZINTĂ ONORUL!

  În urmă cu 99 de ani, prin hotărârea Marii Adunări Naționale, întrunită la Alba Iulia, se înfăptuia statul național unitar român.
  1 DECEMBRIE 1918 se înscrie, de-atunci, ca un moment hotărâtor în istoria neamului nostru, care a împlinit, pentru totdeauna, năzuința românilor de a trăi liberi, uniți, demni și în bună înțelegere cu vecinii lor, este simbolul peren al unității naționale, al reconcilierii și slăvirii eroilor care au luptat pentru reîntregire.

 • Ziua Națională a României - 2016

  LA MULȚI ANI! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

 • JURĂMÂNT DE CREDINŢĂ LA ŞCOALA DE APLICAŢIE

  „Jur credinţă patriei mele, România!
  Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii,
  Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare!
  Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”
  Acesta a fost legământul rostit într-un glas, în această dimineață de 4 noiembrie 2016, pe platoul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă “Mihai Viteazul” din Piteşti, de către cei 91 soldaţi profesionişti.
  La activitate au fost prezenţi părinţii şi rudele militarilor, precum şi numeroşi invitaţi, oficialităţi locale, cadre militare în rezervă, veterani de râzboi.

 • ZIUA TANCHISTILOR- 01 AUGUST 2016

  La mulţi ani, dragi tanchişti români!
  Ziua de 01 august 1919 are semnificaţii deosebite pentru tanchiştii români, fiind data la care se constituia primul batalion de care de luptă, moment ce marchează începuturile istoriei acestei arme în Armata Română.
  Cu acest prilej, luni 01 August, cu începere de la ora 08.30, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul" din Piteşti au avut loc manifestări prilejuite de împlinirea a 97 de ani de la înfiinţarea armei tancuri.

 • Armata Română - tradiție și modernitate

  La Muzeul Județean Argeș, vineri, 22 aprilie, între orele 9.00-16.00. a avut loc o manifestare cu tema "Armata română - tradiție și modernitate", organizată cu sprijinul uniților din Garnizoana Pitești, unde au fost expuse echipamente și tehnică militară, armament nou si vechi, echipamente de transmisiuni și de protecție chimică.

Patrimoniu

            Monumentul Tanchiştilor Români a fost ridicat în memoria eroilor tanchişti ai Diviziei 1 Blindată şi Regimentului 2 care de luptă, căzuţi la datorie în cel   de-al doilea război mondial şi inaugurat la 1 august 1996, la împlinirea a 75 de ani de la apariţia armei tancuri în Armata României.

          Descrierea monumentului: Ctitor/finanţator: contribuţia militarilor tanchişti; autor: lucrare plastică Iulian Coruţ şi proiect arhitectură arh. Dumitru Teţu. Elemente de construcţie: fundaţie şi monumentul în sine; materiale şi tehnici de construcţie: beton, placaj de marmură; componente artistice: forţa şi măreţia tancului, capacitatea acestuia de a se deplasa pe orice teren, în zone greu accesibile, cu baraje şi distrugeri; dârzenia, curajul şi tenacitatea tanchiştilor, spiritul de jertfă şi voinţa de a învinge; dimensiuni: h – 11 m, l – 6m, L – 8m.

               Inscripţii: Înscrisul „Onoare Tanchiştilor Români”, însemnul heraldic al M.Ap.N. şi crucea ortodoxă.

Monumentul se află amplasat la intrarea în incinta Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul" Piteşti.